10 Aralık 2013 Salı

Σπαρταριστές σκηνές γέλιου χαρίζει φέτος στο θεατρόφιλο κοινό
η Μαίρη Ιγγλέση, παρέα με τους σταθερούς συνεργάτες της Γιάννη Τσιώμου
και Τζένη Οικονόμου, ανεβάζοντας σε σκηνοθεσία Ελένης Γερασιμίδου, την κωμωδία του Τούρκου συγγραφέα Αζίζ Νεσίν «Άντε ψυχούλα μου, σκότωσέ με!».
Στο Θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση», δυο χήρες συμβιώνουν με τις αναμνήσεις τους, αλλά αναμένουν ταυτόχρονα και έναν νέο έρωτα να τους χτυπήσει την πόρτα!
Ο πολιτικοποιημένος και πολυβραβευμένος συγγραφέας Αζίζ Νεσίν αγγίζει με το ιδιαίτερο χιούμορ του την μοναξιά, την θύμηση και την μνήμη, αλλά κυρίως μιλά για τη λαχτάρα του έρωτα που κυριαρχεί στην καθημερινότητα και τη ζωή των δυο γυναικών, την ώρα που πάνω από την Κωνσταντινούπολη πλανάται ο τρόμος για την ύπαρξη ενός διεστραμμένου δολοφόνου, ο οποίος στραγγαλίζει μοναχικές γυναίκες.
Η επίσκεψη του υπαλλήλου της εταιρείας φωταερίου στο σπίτι μιας εκ των δυο γυναικών δρα καταλυτικά, καθώς γίνεται αφορμή να ξεδιπλωθούν  κρυφοί πόθοι και πάθη, όνειρα και ζήλιες, που δρομολογούν μια σειρά από κωμικοτραγικές καταστάσεις. Αυτή η μοιραία επίσκεψη αλλάζει την ροή της ιστορίας και δίνει ένα αναπάντεχο και απρόσμενο τέλος στη ζωή των πρωταγωνιστών. Το χιούμορ και ο υπόγειος σαρκασμός εναλλάσσονται ταχύτατα όπως και οι διάλογοι, οι οποίοι αποκαλύπτουν αλήθειες, ψέματα και φαντασιώσεις, ενώ η έκφραση τρυφερότητας διαδέχεται την ωμότητα των ανθρώπινων ενστίκτων.



ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Συγγραφέας: Αζίζ Νεσίν
Μετάφραση: Παναγιώτης Αμπατζής
Σκηνοθεσία: Ελένη Γερασιμίδου
Σκηνικά - Κοστούμια: Κώστας Βελινόπουλος
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Μουσική : Επιλογή από ανατολίτικα τραγούδια

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη και Κυριακή στις 18:30, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00.

Διάρκεια παράστασης : 120 λεπτά με διάλειμμα
Γενική είσοδος: 10€
Θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση», Λέσβου 8 (ύψος Πατησίων 212)
στάση Καλλιφρονά/Κυψέλη
Τηλέφωνο : 210-8645400

eleftheriekfrasi@gmail.com
www.eleftheri-ekfrasi.gr
http://www.facebook.com/theatro.ekfrasi


Επίσημη πρεμιέρα:
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013, στις 21:00