25 Eylül 2014 Perşembe


Η προβολή της ταινίας «Οι άνθρωποι του παππού μου» σε σκηνοθεσία του κ.Çağan Irmak πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 15ης Σεπτεμβρίου 2014, με την υποστήριξη της Πρεσβείας και την διοργάνωση του Γραφείου Πολιτισμού της Πρεσβείας μας, με ελεύθερη είσοδο, στο θερινό κινηματογράφο Cine Φλοίσβος του Παλαιού Φαλήρου, όπου κατοικούν πολυάριθμοι  Ρωμιοί συμπολίτες μας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρέσβης μας κ.Kerim Uras, η σύζυγός του κα.Zeynep Uras, ο βουλευτής Ηρακλείου Κρήτης κ.Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών Δρ.Πασχάλης Κιτρομηλίδης, Έλληνες επιχειρηματίες, αξιωματούχοι και μέλη της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου μας. Αξιοσημείωτο είναι ότι στον κινηματογράφο χωρητικότητας 500 ατόμων δεν υπήρχαν κενές θέσεις. Σχετικά με την προβολή της ταινίας ο ιδιοκτήτης του κινηματογράφου ανάφερε ότι στο παρελθόν δεν υπήρξε ποτέ τέτοια πληρότητα και πως από εδώ και στο εξής θα φροντίσει να προβάλλονται συχνά Τουρκικές ταινίες.

Στην ταινία που είχε ως θέμα την ζωή μιας Τούρκικης οικογένειας, η οποία με την Ανταλλαγή των Πληθυσμών μετανάστευσε από την Κρήτη στην περιοχή του Αιγαίου, σε συνδυασμό με τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, υπήρξαν και συγκινητικές στιγμές από τους Έλληνες που παρακολουθούσαν την ταινία, οι οποίοι εξέφρασαν απόψεις όπως «δεν είχαμε σκεφτεί πως και οι Τούρκοι υπέφεραν από τα ίδια δεινά όπως εμείς, η εν λόγω ταινία αποτελεί έναν ακόμη ακρογωνιαίο λίθο στην γέφυρα της φιλίας». Οι δε Ρωμιοί πολίτες μας εξέφρασαν την ικανοποίηση τους από την προβολή της ταινίας και σημείωσαν ότι επιθυμούν την συνέχεια παρόμοιων εκδηλώσεων. (Άλλωστε, εντός του Οκτωβρίου αναμένετε να πραγματοποιηθεί η Εβδομάδα Τούρκικου Κινηματογράφου).

0 yorum:

Yorum Gönder