27 Şubat 2015 Cuma




Οι αιτήσεις για τις Υποτροφίες της Tουρκίας (Türkiye Bursları) (www.turkiyeburslari.gov.tr) ξεκίνησαν στις 25 Φεβρουαρίου 2015. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι μέχρι στις 31η Μαρτίου 2015. Οι αιτήσεις για προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα θα λαμβάνονται μέσα στο ίδιο διάστημα.
Οι αιτήσεις για τα προγράμματα που αφορούν τις  Υποτροφίες της Tουρκίας γίνονται online και εντελώς δωρεάν.
Σύμφωνα με το εκπαιδευτικό τους υπόβαθρο και τους ακαδημαϊκούς τους στόχους, οι  υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μόνο σε ένα πρόγραμμα υποτροφιών.
Οι Υποτροφίες της Τουρκίας, δίνουν το δικαίωμα στο υπότροφο ταυτόχρονο με την υποτροφία και την τοποθέτηση και σε κάποιο πρόγραμμα. Οι υποψήφιοι τοποθετούνται σε ένα από τα προγράμματα των προτιμήσεων τους.
Στα περισσότερα προγράμματα σε Τουρκικά πανεπιστήμια η εκπαιδευτική  γλώσσα είναι στην Τουρκική. Ωστόσο, ορισμένα τμήματα και πανεπιστήμια προσφέρουν προγράμματα στην αγγλική ή γαλλική γλώσσα. Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να σπουδάσουν σε αυτές τις γλώσσες, πρέπει να έχουν ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό για να αποδείξουν την γλωσσική τους επάρκεια. Επίσης, τα περισσότερα από αυτά τα προγράμματα ξένων γλωσσών, ως προϋπόθεση εγγραφής  μπορούν να ζητήσουν ένα αποδεικτικό  από τις διεθνής εξετάσεις, όπως GRE, GMAT, κλπ . Οι υποψήφιοι μπορούν να εξακριβώσουν τη γλώσσα διδασκαλίας, στην επιλογή των προγραμμάτων.
Όλοι αυτοί που θα  επιλεγούν στις Υποτροφίες Τουρκίας και που δεν έχουν πιστοποιητικό γλωσσομάθειας Τουρκικών C1 επιπέδου (συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που τοποθετούνται στα αγγλικά ή τα γαλλικά διδάσκοντα προγράμματα) θα πρέπει να παρακολουθήσουν 1 χρόνο μαθήματα της Τουρκικής γλώσσας.
Λεπτομέρειες σχετικά με τις Υποτροφίες Τουρκίας υπάρχουν στην συνημμένη ανακοίνωση στην αγγλική.  

0 yorum:

Yorum Gönder