18 Temmuz 2014 Cuma

25 Ιουνίου 2014

The FnL Cigar Club,King George Hotel,Penthouse suite,Κωνσταντινούπολη,Istanbul,Topkapi,Istanbul Modern,Beyti,Βόσπορος,Αγιά Σοφιά,Χαρέμι,Σουλεϊμαν,Χουρέμ,Χαμάμ,Four Seasons,Ayasofia Hurrem Sultan Hamami,Grecian Chic,Ladies of London,Gift Library.

Τρίτη πρωί και γράφω βιαστικά την στήλη μου, προσπαθώντας ταυτόχρονα να προσαρμοστώ στις αλλαγές σκηνικού που τις τελευταίες μέρες είναι ραγδαίες.


Μετρήστε για να καταλάβετε τι εννοώ.. Χτες βράδυ απολάμβανα την παγωμένη μου σαμπάνια και την παρέα αγαπημένων φίλων by the private pool στην penthouse suite του ξενοδοχείου King George με θέα την φωτισμένη Ακρόπολη, στο πλαίσιο του Ultimate Cigar Dinner που δώσαμε για να γιορτάσουμε την επίσημη έναρξη του The FnL Cigar Club. Το project στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ, αλλά για μένα η τελειότερη στιγμή της βραδιάς ήταν αργά το βράδυ – ή μάλλον νωρίς το ξημέρωμα- όταν οι τελευταίοι εναπομείναντες καθίσαμε στις άνετες πολυθρόνες της βεράντας και αφεθήκαμε στην μαγεία και την ηρεμία- πια- της νύχτας..



Ηρεμίας που εμένα προσωπικά μου ήταν παραπάνω από απαραίτητη μια που είχαμε επιστρέψει μόλις το προηγούμενο απόγευμα από Κωνσταντινούπολη, όπου περάσαμε ένα μαγικό τετραήμερο καλεσμένοι της Τουρκικής πρεσβείας. Η Πόλη είναι πανέμορφη και τεράστια, και όσο κι αν συμπιέσεις το πρόγραμμα σου, χρειάζεσαι παραπάνω από μια βδομάδα για την δεις όλη. Εμείς βάλαμε τα δυνατά μας και πήγαμε σε όσα περισσότερα μουσεία αντέξαμε, είδαμε το Topkapi, την Αγιά Σοφιά, το Istanbul Modern, πήγαμε βόλτα με καραβάκι στον Βόσπορο, περιπλανηθήκαμε στις αγορές, φάγαμε σε 6 διαφορετικά εστιατόρια που ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο, και to make a long story short κοντέψαμε να παραδώσουμε το πνεύμα από την κούραση γιατί δεν είμαστε ούτε οι πιο γυμνασμένοι, ούτε οι πιο συνηθισμένοι σε τέτοιο περπάτημα άνθρωποι της γης. Τα προσωπικά μου highlights ήταν η επίσκεψη στο Χαρέμι όπου μετά από 4 σεζόν Σουλεϊμάν σερί ένοιωσα απολύτως σαν στο σπίτι μου, η βόλτα στον Βόσπορο όπου στην Ασιατική πλευρά είδαμε κάποια από τα ωραιότερα – και ακριβότερα- γυαλιά (έτσι ονομάζουν οι Τούρκοι τα σπίτια που είναι χτισμένα πάνω στην θάλασσα) της ζωής μας, το ποτό που ήπιαμε στην βεράντα του Four Seasons, το τελειότερο γιαουρτλού κεμπάπ του σύμπαντος κόσμου που έφαγα στο Beyti, και το «κατάστημα» με fake τσάντες του Moris στο οποίο με πήγε ο ξεναγός μας, και όπου έπαθα πραγματικά την πλάκα μου, αλλά θα σας μιλήσω γι΄αυτό με λεπτομέρειες όταν έρθει η ώρα. Και βέβαια, κορυφαία εμπειρία – και σωτήρια ίσως- ήταν το Extravagant Pleasures πρόγραμμα που απόλαυσα στο Ayasofia Hurrem Sultan Hamami και το οποίο ήταν σχεδόν μεταφυσική εμπειρία. Στεγάζεται στο αυθεντικό οίκημα που σχεδίασε και έχτισε το 1556 ο αρχιτέκτονας Minmar Sinan μετά από παραγγελία της Hurrem Sultan, επίσημης συζύγου του Σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς.. Μπαίνεις μέσα και παθαίνεις σοκ από την πολυτέλεια, τα μάρμαρα, και την λεπτομέρεια. Σου δίνουν να φορέσεις ένα παραδοσιακό μεταξωτό pestamal (που είναι κάτι σαν παρεό) και ένα ζευγάρι ξύλινα τσόκαρα, και στην συνέχεια σε οδηγούν στον χώρο του χαμάμ όπου για 75 λεπτά αφήνεσαι στο απόλυτο pampering.. Ατμοί, ζεστό νερό, αρωματικές σαπουνάδες, αιθέρια έλαια, μάσκα σώματος από πηλό και ένα μασάζ που σε κάνει μετά να νοιώθεις πως όλα σου τα κόκκαλα έχουν γίνει βούτυρο, και όλα αυτά στην τιμή των –περίπου- 100 ευρώ. Αν βρεθείτε στην Istanbul, μην το χάσετε. Εγώ προσωπικά θα ξαναπάω. Και την Πόλη, και στο χαμάμ...


Πριν από όλα αυτά- πριν την Κωνσταντινούπολη that is- έτρεχα πανικόβλητη να προλάβω να ανεβάσω όσο περισσότερη ύλη μπορούσα στο αγγλικό FnL που στήνεται αυτές τις μέρες, και ο αγώνας συνεχίζεται μετά από αυτό το χαρούμενο διάλειμμα. Στα ενδιάμεσα, κατάφερα να παραγγείλω ένα ακόμα ζευγάρι σανδάλια, πολύ λιτά και απέριττα αυτή την φορά από το καταπληκτικό Grecian Chic, Δυσκολεύτηκα πολύ μέχρι να αποφασίσω ποιο σχέδιο να διαλέξω γιατί είναι όλα υπέροχα, αλλά τελικά κατέληξα στα Niovi σε χρώμα nude με λίγο χρυσό που πιστεύω πως θα ταιριάξουν υπέροχα με σχεδόν όλα μου τα ρούχα. Το δε service τους είναι impeccable μια που το δέμα μου έφτασε ήδη, μέσα σε χρόνο DT.


Τέλος, μια που μιλάμε για διαδικτυακό shopping, το καινούριο μου κόλλημα είναι η αμερικάνικη reality σειρά Ladies of London του καναλιού Bravo την οποία παρακολουθώ ευλαβικά. Δεν θα σας κουράσω με τα details , πρόκειται για μια χαζομάρα στην πραγματικότητα που απλώς προσφέρει μια γενναία και απολύτως refreshing δόση από το αγαπημένο Λονδινάκι, όμως αλλού είναι το point. Μια από τις συμμετέχουσες είναι η Caroline Stanbury, ιδιοκτήτρια του Gift Library. Ενός καταπληκτικού e-shop στο οποίο θα ανακαλύψετε αληθινούς θησαυρούς, όπως αυτά τα Peggy Stripped γυαλιά ηλίου του οίκου House of Holland, τα οποία ΟΚ φτηνά δεν τα λες μεν, αλλά νομίζω πως είναι ότι ωραιότερο και πιο τυπάδικο έχω δει τελευταία και ανυπομονώ να τα φορέσω.. Αν χαζέψετε λίγο θα δείτε πολλά κι ενδιαφέροντα, όπως τα μεταξωτά μαξιλάρια Silken Favours, τα κεριά Feu de Beaumont και τα αντικείμενα γραφείου Caran d’ Ache.

- See more at: http://www.fnl-guide.com/gr/el/blond-confusion/blond-25062014/#sthash.udAD8dbh.dpuf




Atina Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’nin misafirleri olarak İstanbul’ da harika 4 gün geçirdik.
İstanbul çok güzel ve büyük bir şehir. Bütün şehirde gezmek isterseniz bir hafta bile yeterli değil.
Ziyaretimiz esnasında birkaç müzeyi (Topkapı, Aya Sofya, İstanbul Modern) ziyaret ettik, Boğazda tur yaptık, kapalı çarşıda gezdik, 6 mükemmel restoranda yemekler yedik. Bu kadar çok şey sunan bu şehri kısa sürede yaşayıp sizlere sunmak için çok yorulduk.
İşte izlenimlerim: 4 sezon Muhteşem Yüzyıl dizisini izledikten sonra harem’i ziyaret edince kendimi evimde gibi hissettim.. Boğaz’da tur yaparken hayatımda gördüğüm en güzel ve en pahalı evleri gördüm. Four Seasons Otel’in terasında içtiğimiz içkiyi ve Beyti Restorant’ta yediğimiz dünyanın en lezzetli yoğurtlu kebabını asla unutamayacağım.  Ama bütün bunları ile igili detayları size sonra vereceğim.
Hurrem Sultan Hamamı’nda Extravagant Pleasures programı çok zevkli ve hemen hemen metafizik bir deneyim.Hamam Kanuni Sultan Süleyman'ın eşi Hürrem Sultan tarafından, Mimar Sinan'a 1556 yıllında  inşa ettirilmiş.

Lüks mermerlere ve detaylara bakarak donakaldım. Geleneksel peştamal ve takunya giyip, bol bol buhar, sıcak su, yağ, krem ve masaj ile 75 dakika zevk almak mümkün. İstanbul’da giderseniz bu deneyimi asla kaçırmayın. Ben tekrar gideceğim. Hem İstanbul’a hem de hamama.

0 yorum:

Yorum Gönder